Een logo

Hoe ging ik ‘t Schoon gerief presenteren aan de mensen ? Gewoon de naam in een sierlijk lettertype ? Met een symbool of tekening erbij ? Lap, weeral twijfel en onzekerheid ! We probeerden zelf wat dingen uit maar ontdekten al gauw dat onze talenten elders lagen.

Schoonbroer

Iedere vrijdagavond komen mijn zus en haar gezin en wij samen om frietjes te eten. We bespreken dan de vorige week, de volgende week en ditjes en datjes. Nu moet je weten, mijn schoonbroer Sven is een zéér creatief mens. Hij is ook een beetje eigenzinnig. Hierdoor kan je hem moeilijk een opdracht opdringen. Ik begon dus héél voorzichtig mijn probleem over een eventueel logo in de groep te gooien met de hoop dat hij het zou ter harte nemen. Op het moment zelf deed hij er nogal koel over. Maar in de week die daarop volgde kreeg ik plots enkele mailtjes van hem met voorbeelden. Ik was er direct voor gewonnen. Hij had een ‘madammeke’ getekend dat toch wel heel wat trekken van mezelf had. We waren vertrokken. We bepaalden samen de kleuren, het lettertype en er werd hier en daar nog een krul of een oorbelletje aangepast. zeepwinkel en retro decoratieDe ondertitel was oorspronkelijk ‘Retro, nostalgie en ecologie’. We veranderden dat na een tijdje in ‘Retro, nostalgisch en landelijk’ maar we bleven vinden dat de vlag de lading niet helemaal dekte. Vandaag is het ‘Zeepwinkel en retro decoratie’, wat wel weergeeft wat je in ‘t Schoon Gerief mag verwachten. Sven maakt eigen interpretaties van bestaande cartoons. HIER vindt je meer van zijn werk.

Groeien

deco en retroNa enige tijd wilden we de layout van de website aanpassen. Ik vond dat het geschikte moment om nog wat animatie toe te voegen. Ik begon op het internet te zoeken naar mensen die dit voor me konden doen. Maar zoals dat dikwijls gaat, zoekt men het soms te ver. Zo kwam David Vandecan, een ex klasgenoot en creatieve duizendpoot in zijn bedrijf linkerpoot me terug voor de geest. Ik vroeg aan David of hij mijn ‘madammeke’ uit het logo meer leven in kon blazen. Hij tekende haar ten voete uit en in verschillende posities. Het resultaat zien jullie op de website.     In de volgende blog vertel ik jullie over mijn zoektocht de juiste producten voor ‘t Schoon Gerief.   Groetjes,   Sylvia