Vroeger en nu verenigen

In mijn vorig blogbericht kan je lezen hoe ‘t Schoon Gerief ontstaan is. Zonder het te beseffen had ik hiermee ook een jongensdroom van Johan, mijn man laten kiemen. Hij dacht er lang over om een website te maken maar hij vond geen geschikt onderwerp. ‘t Schoon Gerief leek hem perfect om ook een webwinkel te bouwen. Eerlijk gezegd, ik vond het maar niets. Deels omdat het mijn wereld niet was en ik al helemaal niet wist hoe eraan te beginnen. Maar Johan begon te zoeken, te proberen, opnieuw, en nog eens opnieuw. Ik werd er nerveus van maar hij hield het hoofd koel. Op een zaterdagvoormiddag waren Mathias, mijn oudste zoon en Johan naar ‘Coderdojo’  in Hasselt, een technologie workshop voor kinderen. Johan had zijn laptop mee om daar tijdens het wachten de tijd te doden. Plots kreeg ik via messenger het bericht van Johan: ‘Typ eens www.ecosisters.be in’. Ik viel bijna van mijn stoel. Daar verscheen mijn logo van ‘t Schoon Gerief met enkele foto’s, wat uitleg en het adres van de winkel. Het was nog lang geen webshop maar alleen al het gevoel dat mijn winkeltje door iedereen in de wereld kon gevonden worden deed me toch wel iets.

Avond- en nachtwerk

Vele avonden, tot diep in de nacht knutselde hij verder aan de website. Met vallen en opstaan begon de website vorm te krijgen. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij het voor mekaar het platform, de shop en het afrekensysteem op mekaar af te stemmen en te laten werken. www.ecosisters.be kreeg een tweede geboorte op het www !

Overschat

We waren enthousiast en dachten dat de bestellingen nu wel gauw zouden volgen. Maar dat viel redelijk tegen. Héél af en toe kwam er een bestelling binnen maar bijlange niet hoe we het hadden verwacht. We leerden dat je moet adverteren voor het juiste publiek, de juiste ‘tags’ moet plaatsen bij je product en zelfs de juiste woorden moet gebruiken om je product te omschrijven. Google heeft dat graag 🙂 . Er kwamen een beetje meer bestellingen binnen maar nog niet wat we hadden verwacht.

Problemen tot oplossing maken

Even dachten we eraan om de webshop stop te zetten want het kost heel wat tijd en denkwerk om deze up-to-date te houden met nieuwe producten en andere informatie. Toen kwam Johan met idee om de webshop te koppelen aan de kassa van de winkel. Hierdoor konden we de webshop naast het onlinegebeuren ook gebruiken om onze stock te beheren en had hij een héél goede reden van bestaan, want de inventaris maken zorgde in het verleden nogal eens voor wat spanningen tussen Johan en mij. Maar nu is ook dit opgelost ! Volgende keer vertel ik hoe de het logo en de andere animaties tot stand kwamen. Groetjes Sylvia
Geverifieerd door MonsterInsights