Zo is het begonnen

Lieve lezers, Vandaag zet ik mijn eerste stapjes in blogland. 25 maanden geleden zag ‘t Schoon Gerief het Landense daglicht. Er ging heel wat overleg met mijn gezin aan vooraf. Zo een beslissing neem je immers niet alleen voor jezelf. Zeker niet omdat mijn kinderen het gewoon waren dat ik er altijd was na school en in het weekend. Ik moest er ook zeker van zijn dat mijn man dit project steunde, want hij zou een deel van de huishoudelijke taken moeten overnemen.

Twijfels

We hebben veel gepraat. De ene keer vol moed, dan weer onzeker. Zowel mijn man als ikzelf hebben immers geen enkele ervaring met ‘zelfstandig zijn’, onze ouders zijn allemaal werknemers. De jongens vonden het feit dat ik niet zoveel meer thuis zou zijn minder erg dan ik dacht. De mama in mij was even vergeten dat zij het als een vorm van vrijheid zagen 🙂 Mijn man verzekerde me dat hij me zou steunen en zou meewerken aan mijn idee. Zo werd op 1 december 2015 ‘t Schoon Gerief geboren in een pop-up formule. Deze formule gaf me de kans om dit voor mij onbekende terrein zonder al te veel financiële en andere risico’s af te tasten. Ik herinner me nog héél goed hoe nerveus, onzeker en bang ik was. Zouden er wel klanten komen, zou ik alle rekeningen kunnen betalen, …. Op de openingsavond waren al mijn vrienden en familie aanwezig, en oh ! ook ‘echte’ klanten. Het was een mooie start van de feestmaand !

Hulpvaardige vrienden

Aan deze openingsavond gingen er drie drukke weken vooraf. Er moest naast de paperassenwinkel ook een echt interieur uitgedacht en gebouwd worden. Ik wou het hoofdzakelijk met reeds gebruikte materialen inrichten. Dankzij mijn vrienden Bruno en Robby werd het donkere verlaten pand in korte tijd omgetoverd tot een interieur gemaakt van oude goederenpaletten. Bruno maakte zelfs een houten kroonluchter vanuit het niets met enkele overschotten van latten die er lagen. luchter Johan, een collega en naamgenoot van mijn man ging in die periode stoppen met zijn elektrozaak in Geel. In zijn winkel stond er een in de jaren ’60 op maat gemaakte toonbank en hij wou ons die met plezier verkopen aan een vriendenprijsje. Johan van Geel vertelde me de hele geschiedenis van de toonbank en ik heb geen moment geaarzeld om deze toonbank-met-een-ziel te laten pronken in ‘t Schoon Gerief. toonbank Bedankt Bruno, Robby en Johan om mijn droom helpen te realiseren. Volgende keer vertel ik jullie over hoe ‘t Schoon Gerief ook op het WWW terecht is gekomen.   Groetjes, Sylvia
Geverifieerd door MonsterInsights